Hvert land har sin egen Social Media-kultur – En kort sammenligning mellem Tyskland og Danmark

LinkedIn Xing

Auch in Bezug auf soziale Netzwerke gibt es kulturelle Unterschiede.

Alt andet vil være mærkeligt: Selvfølgelig er der også nationale forskelle i den stadigvæk meget unge Social Media-kultur. Hvis man som firma, organisation eller kulturinstitution vil komme i kontakt med internetbrugere i andre lænde via sociale medier, skal man først og fremmest vide, hvilke sociale netværk der bliver brugt i det respektive land.

Danskere er “overrepræsenterede” på LinkedIn

Mens 1 million af de 5 millioner danskere bruger jobnetværket Linked In (læs mere), dominerer i Tyskland stadigvæk den tyske LinkedIn-klon Xing., som har 6 millioner brugere i Tyskland, Schweiz og Østrig. LinkedIn, som er meget større på internationalt plan, vokser også i Tyskland og har i midlertid 3 millioner brugere i de tysktalende lande. Flere oplysninger finder du på bloggen Social Media Statistik.

Twitter går i stå, Facebook vokser?

Mens Twitter i 2012 fik rigtig mange nye danske brugere, vokser netværket i 2013 betydelig langsommere. Forskellige studier snakker om mellem 28.000 og 71.000 aktive danske Twitter-brugere. Facebook har i Danmark p.t. omkring 3 millioner brugere, skriver Berlingske i den oven nævnte artikel.

I Tyskland har også mange en profil på Facebook, men trenden viker være omvendt: En Studie af TU Darmstadt har vist en vækst hos Twitter som nyhedskanal i Tyskland i 2012. Mere detaljerede infomationer på bloggen Social Media Statistik. Til gengæld findes der tegn på at Facebook mister især unge brugere på internationalt plan. Den tyske Facebook-pendant VZ-Netzwerke mister i modsætning til Xing stadig mere betydning; en af dem – SchülerVZ lukker den 30. april 2013. Også de andre tysk-sprogede sociale netværk Lokalisten (3,6 millioner brugere i 2010), Wer-kennt-wen (9,6 millioner brugere i 2012) og Stay Friends (13,7 millioner brugere) er ingen fare for Facebook, men stadigvæk aktive sociale netværk i Tyskland.

Hvis du selv har nogle erfaringer med “grænseoverskridende” kommunikation i sociale netværk, er du meget velkommen dele dem i en kommentar!

(Marlene Hofmann Text & Web, status: April 2013)


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.